Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Το blog αυτό σκοπό έχει να ασχολείται αποκλειστικά με αυτό που δηλώνει ο τίτλος: τη Βυζαντινή Μουσική. Με το θέμα αυτό ασχολούνται πολλές ιστοσελίδες, αλλά μου δημιουργήθηκε η επιθυμία και η ... ανάγκη, να κάνω και μια δική μου ιστοσελίδα που θα αναφέρεται κυρίως σε θεωρητικά θέματα  Δηλαδή δεν θα περιλαμβάνει ηχογραφήσεις εκτελεστών - ιεροψαλτών (χωρίς να απουσιάζουν εντελώς όμως), αλλά θα αναφέρεται σε όσα κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί ή παρουσιασθεί σε εκδηλώσεις, με σκοπό να συγκεντρωθούν σε μια ιστοσελίδα όσο το δυνατόν περισσότερα σχετικά με τη Βυζαντινή Μουσική.
-- Αυτά ως μια μικρή εισαγωγή. Νομίζω όμως πως θα πρέπει να αναρτήσω ένα βιογραφικό, για να φανεί η δική μου σχέση με τη μουσική αυτή, που συνοδεύει για πολλούς αιώνες, κάθε ιεροτελεστία της Ορθοδόξου (ελληνικής κυρίως) Χριστιανικής θρησκείας. Αυτό θα είναι το θέμα της επόμενης ανάρτησης.



2 σχόλια:

  1. Καλορίζικο το νέο blog (νομίζω κάνω ποδαρικό...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eυχαριστώ Δυοσμαράκι, σε ευχαριστλω πολύ. Δεν ξέρω πόσοι θα ενδιαφερθούν για το θέμα αυτό, διότι υπάρχουν πάρα πολλές ιστοσελίδες που ασχολούνται με τη Β.Μ. Αλλά, όπως πολλές φορές είπαμε, γράφουμε πρωτίστως για τον εαυτό μας, να καλύψουμε χρόνο και ... ανάγκη. Αν παράλληλα μας παρακολουθούν και άλλοι, τόσο το καλύτερο.
    ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή